Home > Hundekjøring > Slik trener du hundene

Slik trener du hundene

Det finnes et uttall måter hvordan du kan holde hundene dine i form på. Det kan imidlertid bli vanskelig når du skal trene alle hundene dine samtidig, hvis du har flere enn 4 ihvertfall! Da er det tross alt 16 labber med i bildet som skal holdes styr på. I tillegg har vi jo også båndtvangen på sommerhalvåret, og da kan det fort bli mye surr og vas med så mange hunder på treningsarenaen samtidig. Det er likevel en spesielt bra øvelse og aktivitet som du bør tenke på når du skal trene hundespannet ditt.

Gi hundene dine dekktrening

Denne øvelsen er helt suveren, spesielt fordi du ikke trenger å ha hundene i bånd under treningsøkten, ettersom de trekker på et tungt og seigt bildekk. Du velger selv om du vil koble på eller av flere dekk utfra hva du mener er fornuftig trekkvekt for hundene dine. Dessuten kan du enkelt velge hvilken vanskelighetsgrad treningsøkten skal ha. Husk å gi hundene litt belønning i form av noe deilig godteri av og til etter de har prestert godt på treninga. Underlaget har mye å si for treningskvaliteten, Det er for eksempel som regel lettere for hundene å trekke dekk på grusunderlag enn direkte på seig asfalt. Om vinteren fungerer snøen som en bremse.

Bytt mellom lange og korte treningsøkter. Bruk også gjerne bakker med litt stigning slik at hundene får kjørt seg litt ekstra innimellom. Du kan selvsagt også trekke et dekk etter deg selv du også, slik at hundene ikke føler at de ser dummere ut enn du selv gjør!

God treningsøkt!

Kan hende du også liker...

travel-agency