Home > Hundekjøring > Opplevelser i hvitt landskap

Opplevelser i hvitt landskap

Mens befolkningen i Sør-Norge kan nyte sol og kanskje ta med hjemmekontoret ut på balkongen, snør det tett i Nord-Norge. Vinteraktivitetene fortsetter, og hvis du befinner deg her eller ser etter idéer for de kommende ferieturene, er det mye å finne i tre nordligste fylkene våre. Med årets snørekord og klar himmel er det beste været man kan få fra midten av februar når sola endelig viser seg igjen. Snøen kan ligge på bakken mens sola varmer helt frem til begynnelsen av juni noen steder. Det er ikke uvanlig at det ligger snø på bakken på 17.mai i innlandet, mens det ved kysten snør tett under feiringa.

Slike forhold er som skapt for naturopplevelser. Da vi denne våren, og kanskje til og med under hele sommerferien, må holde seg oss til våre nærområder har vi en flott mulighet til å oppdage ukjente steder som bare ligger en kjøretur unna. Fotturer langs kysten, vandring mellom DNT-hytter og toppturer er som oftest målet for de som tilbringer ferien sin i de ovennevnte områdene. Utenlandske turister reiser derimot til de samme områdene på vinteren og våren, og det er noe nordmenn enda har til gode å oppdage. Ved å se på hva reiselivsnæringen i all hovedsak markedsfører til utenlandske turister, og som har gitt en kraftig oppsving i næringslivet i disse områdene. En ferietur langs veien i Nord-Norge er en god idé i 2020.

De mange fine regionene i nord har vært en favorittdestinasjon for reiser i eget land i mange år, men da kun for sommerferier. Fra tidlig i mars kan sola være sterk selv om temperaturene er lave. Uansett om turen skal tilbringes i bil langs veien uten de lange turene til fots eller ski, må man beskytte seg mot sollys som blir enda sterkere enn sommersola, da lyset blir reflektert av snøen. Det er ikke bare sola i fjellet under påska som kan gi snøblindhet og solbrenthet. Ha derfor sterk solfaktor, Solfilm til bilen og solbriller på. Med slike enkle forholdsregler kan man nyte bilturer, skiturer og fisketurer fra februar til mai, i flotte værforhold.

I Troms og Finnmark har mange reiselivsbedrifter dekt etterspørselen til utenlandske turisters lyst på vinteraktiviteter. Turer i sleder med reinsdyr i Indre Troms og Finnmark tiltrekker mange reiselystne, og det er lett å skjønne at turer med hundesleder er eksotisk og spennende for alle aldre. Det er en fantastisk mulighet til å nyte vakkert landskap og se dyreliv i fri og ukontrollert natur. For de som ønsker å være ute i naturen uten å måtte gjennom fysisk utfordrende aktiviteter som skisporten krever, innfrir dette alle ønsker.

I Troms og Finnmark er det mange tilbud til reisende i alle aldre, og hundesledeturer blir en minnerik opplevelse for alle. Man drar ut i grupper med flere sleder, hvor en er passasjer og en annen står bak og styrer. En slik tur tar vanligvis to til tre timer, men en pause etter rundt tre kvarter, slik at man får tatt bilder og nyte det hvite landskapet.

Kan hende du også liker...

travel-agency