Home > Hundekjøring > Hundekjøring

Hundekjøring

I denne artikkelen skal vi snakke om hundekjøring. Det første vi skal gjøre er å se litt på hva dette egentlig er, og deretter skal vi se på hvordan vi kan komme i gang med denne aktiviteten.

Hva er hundekjøring?

Det er faktisk litt vanskelig å begynne med hundekjøring fordi det kan være ganske dyrt. Det finnes derimot mange forskjellige måter å gjøre dette på, men det mest effektive er derimot å skaffe seg flere trekkhunder som kan dra deg fremover. Det går selvfølgelig an å bare bruke én hund, men dette blir jo selvsagt litt vanskeligere for hunden.

Det går an å drive med hundekjøring som en hobby, som en sport, eller rett og slett som en slags transportmetode. Dersom du har lyst til å drive med dette på egen hånd, trenger du en del hunder som kan trekke deg, og du trenger også en slede som du kan dra deg. La oss se litt nærmere på hva slags utstyr man trenger for å starte med dette.

Utstyret

Det første du kommer til å trenge er altså selvfølgelig en slede, vogn eller en pulk som er “den tingen” som vi sitter i når vi kjører rundt. Du kan kanskje til og med lage din egen lille vogn, med materialer fra byggmax kan du fikse det på et øyeblikk. Det eneste du trenger å gjøre er å søke opp på internett hvordan man kan lage en, men i verste tilfellet så kan du også bare kjøpe en vogn.

Det du også kommer til å trenge er seletøy for hundene, slik at du kobler vognen som du sitter i til hundene som løper. La oss se litt nærmere på hva vi kan gjøre for å bli flinkere til dette.

Ferdigheter og egenskaper

Det du burde gjøre for å bli flinkere til hundekjøring er selvsagt å komme deg i så god form som mulig. Det sier seg selv at desto mindre du veier, og desto flere hunder du har, desto raskere kommer du til å kjøre med hundene dine. La oss se på hva vi må komme til å gjøre for å faktisk få hundene til å lykkes med dette.

Om hundene

Det kreves faktisk veldig mye vedlikehold og arbeid ved å ha så mange hunder boende hos deg. De må også trenes opp på mange forskjellige måter. Hunder som du bruker til å kjøre slede med må også mates veldig mye for å opprettholde en sunn vekt med tanke på hvor mye de kommer til å løpe rundt. Det er også viktig at du velger de riktige hundene, og du forstår kanskje at det ikke fungerer med tolv “pugs” når det gjelder å trekke et helt menneske rundt i snøen.

Kan hende du også liker...

travel-agency