Home > Hundekjøring > Hundekjøring om vinteren og sommeren

Hundekjøring om vinteren og sommeren

Før i tiden så ble hundekjøring brukt som et transportmiddel, men over tid har det blitt brukt som en sport, samt for kosen og opplevelsen sin skyld.

Vinteren

Hundekjøring om vinteren tror vi at mange kunne tenke seg. Kanskje er det bare noe man har tenkt på å gjøre, men aldri gjennomført. Da er det kanskje på tide å faktisk sette en dato hvor du skal gjøre det med noen du kjenner, eller med familien. Hundekjøring er virkelig noe helt unikt og det er noe som må oppleves. Tenk deg å se nordlyset etter du har vært på en lang tur med hundene og tent bål for å lage mat. Dette kan man nesten ikke gå glipp av.

Det er viktig å ha med godt med tøy på hundekjøring, spesielt hvis du velger å gjøre dette over flere dager, isteden for å bare ta en dagstur. Trenger du litt ekstra klær for barna så finner du det på kidsbrandstore.no, og trenger du klær til deg selv, så er det bare å handle litt. Det er ikke noe gøy å være frøsen hele turen, så vær sikker på at klærne vil holde på varmen!

Sommeren

Tro det eller ei, men det er faktisk fult mulig å dra på hundekjøring i løpet av sommeren. Da tenker vi ikke på å dra til et sted som kanskje har snø på sommertiden, men vi tenker på hundekjøring i sol og varme. Det høres kanskje litt rart ut, men det er faktisk slik.

Her bruker man et kjøretøy som er laget for hundekjøring. Den har fire hjul og den har bremser som kan bli brukt. Det ser ut til at det er plass til en i setet foran også er det en som kan stå bak. Kanskje finnes det flere typer, eller kanskje blir det eventuelt flere typer i nærmeste fremtid. Det er nok litt annerledes å faktisk dra på hundekjøring på vinteren, men å gjøre det om sommeren kan fortsatt være fantastisk.

Husky

Den kjente trekkhund-rasen heter Husky. Det finnes flere forskjellige raser av den som blant annet Alaska Husky, Husky Malamute og Siberian Husky. Dette er virkelig vakre hunder og de er virkelig flotte å bruke til hundekjøring. Det har de blitt brukt til i mange år og det slutter nok ikke med det første heller.

Hvor kan jeg dra på hundekjøring?

Det finnes faktisk ganske mange steder man kan dra på hundekjøring. Selv om det er flere steder i verden, så er det bedre at vi nevner et sted i Norge og dette er på Sjusjøen. Her er det utrolig vakker natur både om sommeren og om vinteren, i tillegg kan du dra på hundekjøring begge årstidene.

Kan hende du også liker...

travel-agency