Home > Hundekjøring > Forbered dere riktig til trekkløpet i mars!

Forbered dere riktig til trekkløpet i mars!

Det å drive med trekkhunder er ingen dans på roser. Men det gir utrolig mye tilbake til utøveren og hundene selv dersom sporten utøves riktig. Dette er en sport som er i en klasse for seg selv, og det kommer mye an på hvilke hunder man stiller med til start. De vanligste sledehundene er polarhunder, som grønlandshund, sibirsk husky eller alaskan malamute. Visste du at den vanligste av sledehundene i Norge, den som vi kaller for husky, blir sett på som en blandingsrase? Det viktigste er at hundene er tilvennet lave temperaturer og har en beskyttende pels. Man kan heller ikke sette sammen et hundespann like før et løp. Hundene trenger god tid til å finne sin plass i flokken og foran sleden.

Riktig trening og fôring av hundene

I tillegg til at hundene finner sin plass foran spannet, så er det viktig med regelmessig trening og riktig fôring. Hundene kan heller ikke behandles som vanlige familiehunder, da de bør bo ute i flokk for å venne seg til lave temperaturer. alle har forskjellige egenskaper, både når det gjelder styrke, utholdenhet, gemytt og trekkvilje. De største og mest dominerende hundene ender gjerne opp som flokkleder foran spannet. Skal du vinne et løp, er det svært viktig å ha en ytterst god flokkleder. Sørg for at hundene løper flere kilometer hver dag, og gi dem hundefôr som er tilpasset aktive hunder. Som en ekstra belønning kan de få tørrfisk, noe som kan kjøpes spesielt for hunder. Hundeføreren bør også være godt forberedt før et langt løp. Tekniske klær og ullundertøy er et must, siden temperaturen kan komme helt ned i 40 minusgrader. Uten en varm pels er klærne svært viktige!

Hold styr på hundespannet

Det er ikke enkelt å styre et helt hundespann i tillegg til å holde styr på pulken. Hundene må læres til å lystre kommandoer fra føreren, både når det gjelder å svinge og stoppe. Et spann som løper løpsk er ingen spøk, og det kan også sette andre dyr eller mennesker i fare. Heldigvis er sledehunder kjent for å være snille mot mennesker, og de elsker litt ekstra kos når de har fri. Det er også viktig at hundeføreren lader opp og koser seg litt før løpet. Ta gjerne en titt på behagelige Sofaer på nett, slik at sofakroken står klar før start. Den kan også være god å krype opp i etter et langt og utfordrende løp. Hundeføreren bør være i like god form som hundene sine, og dette oppnås gjennom riktig diett, trening og tid til hvile.

Kan hende du også liker...

travel-agency