Home > Hundekjøring > Motiver hundene dine!

Motiver hundene dine!

Mann som trener hunden sin

Motivasjon er noe alle trenger for å kunne yte mer i livet. Vi mennesker trenger til og med motivasjon for å klare å stå opp om morgenen! Se for deg at du våkner opp til en regnfull dag og har ingen planer. Hvor mange er det ikke som legger hodet tilbake ned på puta og sover videre? Hva med motivasjon til å trene eller vaske huset? Motivasjon er i det fulle og hele et absolutt krav for overlevelse. Dersom vi ikke er motiverte, ville vi ikke klare å gjøre noe i det hele tatt! Også hunder trenger motivasjon, akkurat som vi mennesker. De trenger motivasjon til å komme når vi ber dem om det, til å legge seg ned på plassen sin, til å vente på maten eller bare bli sittende stille for å få klørne klippet.

Mann som trener hunden sin

Vi bør derfor sørge for at hundene ofte og effektivt blir motiverte til å svare på våre signaler, slik at disse svarene til slutt blir til en vane. Det er dette hundetrening egentlig handler om. Det å bygge en vane i hunden din, for å få den til å svare på en spesiell måte til et bestemt signal fra deg. Vi mennesker kan lett bli motiverte av merkelige grunner, for eksempel fettsuging. Dersom en person gjennomgår et slikt inngrep, vil dette mest sannsynlig skape motivasjon for å reise på en sydenferie. Man vil da vise frem resultatet til andre! Tilbake til hundetrening: I gamle dager ble de fleste hunder motiverte ved bruk av frykt. Det er egentlig fryktelig å tenke på! De fryktet å bli slått, ristet, ropt på eller andre brutale metoder, noe som førte til at de gjorde som de fikk beskjed om. Med andre ord ble hundene motiverte til å unngå å oppføre seg dårlig! I dag brukes det heldigvis mer moderne og hyggelige metoder som baseres på å gi hundene det de vil ha, i motsetning til at de skal unngå ting de er redde for.

Hunden blir som eieren

Kvinne med Dobermann

Hunden din er gjerne et speil av din energi. Dette betyr at dersom du er en energisk og aktiv person, så velger du gjerne en sporty hund. Dersom du er en eldre person som er dårlig til beins, så er det mest sannsynlig at du går tur med en liten selskapshund som ikke greier å dra så hardt i båndet. De som driver med hundekjøring, har helt sikkert et energisk uttrykk som ligner på det trekkhundene har. Det fine med moderne typer av motivasjon, er at man lettere kan kanalisere denne energien på en positiv måte. Med positive belønninger underveis, kan all den energien som ligger i potene på hunden din, omformes til noe nyttig. Hundekjøring oppleves gjerne som noe positivt for hvilken som helst trekkhund. De trenger ikke å motiveres til å trekke, for det ligger i blodet deres. De trenger derimot mye motivering til å lære å stoppe på kommando, ikke stikke av når du roper på dem og andre ting som er mindre naturlige for denne type hunder. Andre hunderaser, som for eksempel de med sterkt beskytterinstinkt, vil trenge trening på andre områder.

Kan hende du også liker...

travel-agency