Home > Hundekjøring > Hundehold- kke miljøfiendtlig!

Hundehold- kke miljøfiendtlig!

Hund i snøen

Tidligere i år kunne man lese i avisen at nå var hundehold også miljøfiendtlig. Fordi hunder bruker ressurser og spiser for som i stor grad består av kjøtt, forurenset de visstnok like mye som to store SUVer i løpet av sin levetid. Så klart, alle levende vesener påvirker resten av kloden i større eller mindre grad, men det må da ha blitt regnet på en svært kreativ måte for at dette skal ha noe som helst sannhetshold. Før hundene var her var det jo ville ulver overalt, og de spiste vel kjøtt de og?

Noe som ihvertfall er sikkert, er at det er sunt å ha hund, og erfaringer viser at jo større hunden er, jo mer mosjon får man som eier. Det er jo ikke rart. Små veskehunder kan kanskje gi litt ekstra trim hvis de ikke orker å gå lenger, men med store hunder som huskyer må man jo gå på lange turer hver dag. Da er det greit å ha en app som kry på telefonen, hvor man kan ta kontakt med lege når som helst og få svar på spørsmål, og det er gratis med helseforsikring fra if.

Mercedes SUV i snøen

Når man har hund, bruker man også mye tid på hunden, og veldig mange hundeeiere vet at det er vanskelig å dra på lengre ferier når man har hund. Flyturer er jo noe av det verste man kan dra på, og har man hund blir det gjerne ikke så mange av dem. Særlig hvis hunden er stor, for da får man den ihvertfall ikke med på flyet.

Ikke akkurat fra eksperter i sitt felt

Nå viser det seg jo at den studien som kunne fortelle oss at hundehold var svært miljøfiendtlig, var utarbeidet av to professorer fra New Zealand allerede i 2009, men at noen aviser nylig oppdaget den og måtte publisere noe litt sjokkerende for å få klikk. Disse to professorene er nemlig ikke spesialister i hverken biologi eller klimavitenskap, de er faktisk arkitekter. Så, man kan kanskje ta studien de publiserte med en aldri så liten klype salt.

Svart hund i fjellet

De hadde for eksempel tatt utgangspunkt i at hunder spiser rent kjøtt av samme type som mennesker spiser. Det stemmer jo at kjøttproduksjon står for store deler av menneskehetens totale klimagassutslipp, men nå er det nå en gang sånn at hunder stort sett spiser de delene av kyrne og grisene som ikke blir menneskemat.

En riktig ekspert på husdyrhold, Øystein Ahlstrøm, som er professor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås, sier at det som blir til hundefor stort sett er rester av dyret som ikke kan brukes til så veldig mye annet, og at det derfor faktisk er en riktig ressursutnyttelse som hundefôr. Du kan derfor eie både hund og katt med god samvittighet, siden dette ellers sannsynligvis bare hadde blitt kastet. Og, om du har lyst å belønne hunden med litt ordentlige kjøttstykker nå og da, så er det sikkert helt greit det også.

Kan hende du også liker...

travel-agency