Home > Hundekjøring > Utstyr til hundekjøring

Utstyr til hundekjøring

Dersom man er interessert i hundekjøring, eller har planlagt å sette seg inn i det, så er det veldig viktig å få med seg nøyaktig hvilket utstyr man bør ha. Ikke minst er det viktig å være innforstått med hvorfor man skal ha egnet utstyr. I denne artikkelen skal vi gå gjennom akkurat det, og samtidig gå litt gjennom hva som er gøy og spennende med denne aktiviteten.

Når man lever i et område som er dekket av kulde mesteparten av året så kan det interessant å bruke hunder til å kjøre rundt i slede. Det er derimot et stort ansvar å passe på så mange voksne hunder, for ikke å snakke om utgiftene som de fører med seg via mat, helseundersøkelser og alt utstyret som trengs. Slike hunder som brukes til sledekjøring, kan ofte være hardføre og sta. Dersom man ikke har den treningen som trengs for å kontrollere det så blir hele turen nokså ineffektiv. Derfor må man tenke på å investere penger i å trene opp hundene også. Man trenger først og fremst en skikkelig slede. Før vi går videre kan vi poengtere at man ikke nødvendigvis trenger mange hunder til dette dersom man hopper på ideen om en slede og gjerne bare vil stå på ski sammen med hunden sin. Det blir dog ikke helt det samme.

Alt avhenger av hvordan man vil kjøre på, men i bunn og grunn så er sleden veldig viktig og man må ta seg tid med å velge ut den som passer til det man prøver på. Det eneste som er viktigere enn dette er å passe på selve hundene som skal dra deg. Det finnes blant annet potebeskyttere som man kan ta på hunden for å forsikre seg mot eventuelle skader eller slitasje som hunden(e) kommer til å oppleve i terrenget. Dersom det nå virker som det er en stor utgift så kan man skaffe seg forbrukslån hos centum.no for å finansiere denne hobbyen. Dersom man heller ikke har en spesifikk plass å kjøre på kan man finne mer informasjon på denne siden hvor de går gjennom forskjellige fine områder man kan dra til.

For å fortsette på listen over ting man trenger kan vi se nærmere på hunden. Man kan nemlig kjøpe mer en bare potebeskyttere. Her bør man kanskje, alt ettersom, investere i jakker til hundene også. Det som definitivt skal være med er såkalte seletøy til hundene for å koble dem opp mot sleden sin. Dette er de grunnleggende tingene som gjør det mulig å kjøre slede med hundene på lange distanser, men man må selvfølgelig heller ikke glemme seg selv. Man bør kle seg veldig godt og ta med seg nok proviant til turen sin. Det anbefales ikke å starte opp med dette helt alene, dersom man ikke vet nøyaktig hva man driver med.

Kan hende du også liker...

travel-agency