Home > Hundekjøring > Jobb med sledehunder

Jobb med sledehunder

Ettersom hundekjøring er en kostbar idrett, er den ikke egnet for alle. Du må eie kanskje 20-30 hunder, som krever mat, stell og utstyr, og det er selvsagt mye jobb med dette. I tillegg gir sporten lite inntekt, slik at du trenger en jobb i tillegg. Men det finnes alternativer også for deg som ikke har tid eller råd til å ha egne sledehunder.

Bli handler

Alle hundekjørere har et team med handlere. De hjelper til å stelle hundene i det daglige, og tar seg også av hunder som blir tatt ut underveis i et løp. Handlerne hjelper også kjøreren å ordne alt klart til overnatting på sjekkpunktene. De kan ikke hjelpe til med stell av hunder som fortsatt er med i konkurransen, men kan gjøre mange andre ting underveis.

Lær deg hundekjøring

Mange aktører tilbyr hundekjøring til turister. Der kan du lære deg hundekjøring av eksperter. Du kan også søke sommerjobb eller heltidsjobb hos slike aktører, og dermed få muligheten til å jobbe med hundene.

Utdann deg til hundekjører

Ved Tana videregående skole kan du utdanne deg til hundekjører. Har du egne hunder, kan du ta med deg noen av dem til skolen.

Kan hende du også liker...

travel-agency