Home > Hundekjøring > Vanlige typer sledehunder

Vanlige typer sledehunder

Trekkhunder kan tilhøre ulike raser, men Alaska Husky og Sibirsk Husky er de vanligste. De er raske og utholdende, og sledehunder er like topptrente som idrettsutøvere. Under løpene må hundene tåle vær og vind, noe de også trener på, og de må ofte løpe dag og natt. Det handler om å løpe lange distanser sammenhengende, og der er disse hundene mestere.

Alaska Husky

Mellomstor rase med gode egenskaper som trekkhund. Rasen er ikke anerkjent internasjonalt. Hundene stammer fra Alaska og nordområdene i Canada. Hundene kan bli 10-12 år gamle. Alaska Husky er en blandingshund som stammer fra ulike inuitthunder. Arten er gammel, men dagens hunder er også blandet med andre hunder, for å skape en lettere og raskere hunderase. Hannene veier vanligvis 23-36 kg, mens tispene veier 18-23 kg. Hundene tåler stor belastning og tøffe værforhold.

Sibirsk Husky

Hunderase som stammer fra Sibir. Hunden er en moderne rase, som ble utviklet i Nord-Amerika. Hundene blir 10-12 år gamle. Sibirsk husky har mange likhetstrekk med ulv, men er mindre enn ulven i størrelse. Hannene veier 20-27 kg, mens hunnene veier 19-23 kg. Sibirsk husky er en typisk flokkhund, og hundene er ofte veldig selvstendige.

Kan hende du også liker...

travel-agency