Home > Hundekjøring > Bilstell med mange hunder

Bilstell med mange hunder

For den som driver med hundekjøring, er nødvendigvis det å transportere hunder en stor del av hverdagen. Ofte må du ha med en eller flere hunder i bilen, og hvordan kan du da sørge for at hundene både har det bra i bilen og at bilen ikke taper seg i verdi? Her får du noen gode tips om hvordan dette kan løses, og hva slags bilinnredning som passer best for deg som hundekjører eller bare hundeelsker.

Hunder i bil

Mange lurer på om det egentlig er greit å ta med hunder i bil, og til dem kan vi bare si med en gang at det er faktisk helt greit. Man skal imidlertid huske på at hundene ikke skal gå løse i bilen, ikke sitte i forsetet, og heller ikke ha hodet ut gjennom vinduet, uansett hvor søtt dette kan se ut i reklamefilmene. Husk at det aller viktigste er trafikksikkerheten, det vil si at du må unngå situasjoner der hunden kan skade deg eller forårsake en ulykke. Vær klar over at hund i bilen dessverre ofte blir et element i saker som har med ansvar og forsikring å gjøre. Dernest må du også være veldig bevisst på hundens velferd og sikkerhet. Dette gjelder ikke bare under kjøring, men også at man ikke skal etterlate hunden i en varm bil, som nordmenn kanskje ikke er så vant til å tenke på fordi det ganske sjelden blir veldig varmt her i landet.

Bilinnredning for hundeelskere

I dag finnes det mange løsninger for hunder i bil. Det går til og med an å rigge til sikkerhetsbelter for hundene; vær imidlertid oppmerksom på at dette bare fungererer dersom man har en virkelig rolig og disiplinert hund. En annen, mer tradisjonell, løsning som ofte anbefales av politiet er selvfølgelig å hundene i bur. Det er heller imidlertid ikke nødvendigvis hundenes favoritt, og har sine ulemper. En mer original og kreativ løsning som passer godt for rolige, eldre hunder er å lage en hengekøye mellom forsetet og baksetet der hunden kan hvile seg mens du kjører.

Til syvende og sist må valget av løsning være tilpasset bilen du kjører og hunden eller hundene som skal være med. Likevel er det fortsatt mange gode grunner til å satse på den gamle løsningen med å bygge en barriere mellom baksetet og bakre del av bilen – dette er selvfølgelig ikke mulig i alle slags biler! Derfor går det også an å bruke en barriere som går ved forsetet, slik at hunden har hele baksetet for seg selv.

Dette er en god løsning for større, aktive hunder av den typen som helst brukes til hundekjøring, men ikke alltid en god løsning hvis du har stor familie. Du må også fjerne nakkestøttene for å få dette til, slik at kjøringen kan bli litt mindre komfortabel både for deg og en eventuell medpassasjer i forsetet. Likevel er dette ofte den tryggeste kompromissløsningen for mange hunder og deres familier.

Kan hende du også liker...

travel-agency