Home > Hundekjøring > Hvordan forberede seg på vinterens sledekonkurranser

Hvordan forberede seg på vinterens sledekonkurranser

Er du av dem som ikke kan få nok av hunder og slede-konkurranser, så er du ikke alene. Kanskje du til og med har lekt med tanken om å delta selv, da gården din uansett er full av løpeglade bikkjer.

Men det er ikke alle forunt å vinne verken Iditarot eller Femundsløpet, og Finnmarksvidda er jo så uendelig stor. Men dersom man skal gi det et forsøk, hva må til for å klare det?

Riktig utstyr

Det du trenger er mye mer enn en slede og en vogn. Alt du trenger finner du på https://reimbutikken.no/, en nettbutikk med kilereimer og masse annet utstyr som du trenger på løpet. Du må kunne snøre fast utstyret ditt på sleden, hundene i tøylene også videre. Slike kilereimer er dessuten godt å ha til mange andre oppgaver. Velg https://reimbutikken.no/ når du trenger nye reimer støtt og stadig.

Hunder som er løpevillige

Man kommer ikke over vidda uten hunder. De må kunne løpe, og de må kunne løpe langt. Disse hundene elsker kaldt vær, helst ned mot 20 minusgrader. De skal jo dessuten filtrere ut varmen under den tykke pelsen deres. Slike hunder er blant annet huskyer og andre trekkhunder.

Øvelse gjør mester

Men skal du delta i slike hundesledeløp, så kan du ikke sitte på ræva i sofaen å kikke morsomme serier med Lotepus. Du må ut i marka, ut i all slags vær til alle døgnets tider. Det er øvelse som gjør mester, selv om du kanskje har ett par ess i ermet. Du må finne de beste hundene som jobber best sammen. Sette opp spann du tror kan dominere feltet. Og det må være hardføre hunder med kusk. Men det skjer ikke av seg selv. Øvelse gjør mester.

Manko på hvile

Du må øve på å sove lite over lang tid. Kanskje må du opp før du legger deg slik noen komikere sa det på 80-tallet. Det kan være helseskadelig å sove lite, derfor må du optimalisere alle dine bevegelser og situasjoner du kommer opp i. Det å lære seg å sove på vakt, kan kanskje ikke brukes i hundesledeløp. Men du kan gjøre alt mer effektivt ved rasting slik at du får mest mulig tid til søvn og hvile.

Kan hende du også liker...

travel-agency